İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, liderliğini yurt dışında firari olan Barış Boyun’un yapmış olduğu organize suç örgütüne yönelik Tekirdağ Çorlu'da 3 gün süren “Mahzen-19” operasyonlarının yapıldığını açıkladı.

Operasyonlarda liderlerinin yönettiği organize suç örgütü üyesi 13 şüpheli yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı yönetiminde, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ve Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen çalışmalar kapsamında lider Barış Boyun’ un yurtdışından verdiği emir ile suikast girişiminde olduğu belirlenen organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten adam öldürme, silahlı saldırı ve kasten adam öldürmeye teşebbüs, hırsızlık, 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri ortaya çıktı.

Operasyonlar kapsamında;

- 1 adet lav silahı, 

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

-3 adet el bombası, 

-1 adet AK-47 uzun namlulu otomatik silah,

- 2 adet tabanca,

-1 adet pompalı tüfek, 

-74 adet AK-47 fişeği, 

-1 adet AK-47 şarjörü, 

-5 adet tabanca şarjörü, 

-15 adet tabanca fişeği,
-31 adet pompalı tüfek kartuşu, 

-3 adet kar maskesi ve

-2 adet çalıntı plakasız motosiklete el konuldu. 

Bakan Yerlikaya açıklamasında şunlara değindi :

"Aziz milletimizin bilmesini İsterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, nerede olursa olsun ailelerimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine milletimizin duası ve desteğiyle nefes aldırmayacağız. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi ve kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir." şeklinde konuştu.