Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresinin uzatılmasına yönelik önemli bir tezkereyi görüşmek üzere toplandı. Cumhurbaşkanlığı tarafından sunulan tezkere, askerlerin Irak ve Suriye'de bulunma süresini 2 yıl daha uzatması görüşülecek.

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Meclis Genel Kurulu, 17 Ekim Salı günü itibariyle haftalık çalışmalarına başladı. Bu dönemde ele alınacak en önemli konuların başında, Türk askerinin yurtdışındaki görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkere geliyor. Mevcut tezkere ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonlara devam etmesi planlanıyor.

Ayrıca, Meclis gündemine alınan bir diğer konu, konutların turizm amaçlı kiralanması ve emeklilere yönelik ödemeleri içeriyor. Konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için izin belgesi alınması ve bu izin belgesi olmadan turizm amaçlı kiralama faaliyetlerine devam edenler ile aynı konutu 4 defadan fazla kiraya verenlere idari para cezası verilmesini öngören bir kanun teklifi görüşülecek. Ayrıca, bu teklifte emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapılması da planlanıyor.

Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye'nin kalkınmasını hedefleyen 12. Kalkınma Planı da Meclis'e sunulacak ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından detayları sunulacak. Bu plan, Türkiye'nin gelecekteki kalkınma stratejisinin temelini oluşturuyor.

Öte yandan, 2024 yılına ilişkin Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi de bu hafta içerisinde Meclis'e sunulacak. Bütçe ile ilgili detaylar da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından sunumla açıklanacak.

TBMM'de bu hafta ayrıca İnsan Haklarını İnceleme Komitesi Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komitesi de toplantı yapacak.

Siyasi partilerin grup toplantıları ise Salı ve Çarşamba günlerinde gerçekleşecek.