Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan belgelere göre, Meclis Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder dahil olmak üzere beş milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebi gündeme geldi.

Nu milletvekilleri arasında yer alan Önder'in yanı sıra fezlekeleri Karma Komisyon'a sevk edilen diğer milletvekilleri şunlar: TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, DEM Parti Mardin Milletvekili Salihe Aydeniz ve DEM Parti Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan.

Özellikle DEM Parti Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan'ın üç ayrı dosyasının bulunduğu belirtiliyor. Bu gelişmeyle birlikte, yasama dokunulmazlığının kaldırılması talepleri Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri olarak adlandırılarak, Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon'a gönderildi. Bu komisyon, belgeleri detaylı bir şekilde inceleyerek ilgili kararları alacak ve süreci yönetecek.