Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) eski Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki spekülasyonlara açıklık getirdi. Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, Erkan'ın faiz oranlarını %60'a çıkarma isteği nedeniyle görevden alındığına dair iddiaların asılsız olduğu bildirildi.

Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek

Hafize Gaye Erkan'ın TCMB Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından, yerine Fatih Karahan'ın getirilmesi bazı spekülasyonlara neden oldu. Ancak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki ekonomi programının kesintisiz bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

Doğru Bilgiye Ulaşma Çağrısı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin paylaşımında, piyasalarda güvensizlik yaratmaya yönelik kasıtlı olarak yayılan asılsız ve spekülatif haberlere itibar edilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu. Açıklama, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından da sosyal medya hesabından paylaşıldı.