CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Kardeşim adalet yürüyüşünden beri işsiz CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Kardeşim adalet yürüyüşünden beri işsiz

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, gazetecilere yeşil pasaport verilmesine dair bir kanun teklifi hakkında görüş belirtirken, "Uzun yıllar bu mesleğe emek vermiş basın mensuplarına yeşil pasaport verilmesi oldukça anlamlı bir adım olur" açıklamasında bulundu. Ayrıca, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında düzenlenen Bisiklet Etkinliği'ne katılan Kurtulmuş, basın çalışanlarının zorlu görevlerine vurgu yaparak, gazetecilik mesleği ile bisiklet kullanımı arasında benzerlikler kurdu.

Kurtulmuş konuşmasında, "Gazetecilik mesleği, olayların peşinden koşmayı, en zor şartlarda gerçekleri ortaya çıkarmayı gerektirir; bu da sürekli bir mücadele ve gayret anlamına gelir. Bisiklet kullanmak da düşmemek için sürekli pedal çevirmeyi gerektirir. İki meslek arasındaki benzerlikleri hatırlatmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte emeği geçenleri tebrik eden Kurtulmuş, Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun organizasyonlarını övdü ve Meclis'teki bisiklet yarışmasının devam etmesini temenni etti.

Ayrıca, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, bisiklet sporunun Türkiye'de önemli bir konuma geldiğini belirtirken, gazetecilere başarılar diledi. Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı Kemal Aktaş ise etkinliğin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne yakışır bir şekilde düzenlendiğini vurgulayarak, bisiklet kültürünün daha fazla yayılması gerektiğini söyledi.

Yeşil pasaport talebiyle ilgili gazetecilere umut veren Kurtulmuş, "Umarım en kısa sürede gazeteci arkadaşlarımızın yeşil pasaport almaları mümkün olur" şeklinde konuştu.