Fenerbahçe'de İsmail Kartal Krizi Patlak Verdi! Yerine Düşünülen İsim Belli Oldu Fenerbahçe'de İsmail Kartal Krizi Patlak Verdi! Yerine Düşünülen İsim Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sivas'ta düzenlenen "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamındaki programda öğretmenlerle bir araya geldi. Bakan Tekin, 14 Şubat 2022'de yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu'na yönelik Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararını dikkate alarak öğretmenlik mesleğini taçlandıracak, mesleğin niteliğini ve toplumsal statüsünü güçlendirecek şekilde gerekli hazırlıkların sürdüğünü belirtti. Hazırlıklar tamamlandığında ilgili kanun teklifini Meclis'e sunacaklarını ifade etti.

Bakan Tekin, ayrıca Milli Eğitim Akademisi adı altında yeni bir yapı kuracaklarını söyledi. Bu akademinin, Bakanlığın ihtiyaçlarını gözeten ve gerekli eğitimleri verebilecek nitelikte olacağını belirten Tekin, görev başındaki öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimi için merkezi ve mahalli kurumsal kapasiteyi güçlendireceklerini, işbirliğine dayalı, planlı, erişilebilir, sürdürülebilir, izlenebilir ve mesleki uygulamalar ile bütünleşik bir model geliştireceklerini söyledi.

Öğretmenlerin sıkça dile getirdiği alan değişikliği taleplerini de yerine getirdiklerini ifade eden Bakan Tekin, öğretmenlere daha iyi bir çalışma ortamı ve destek sunma amacıyla yapılan bu değişikliklerin öğretmenlik mesleğini daha nitelikli ve güçlü hale getireceğine inandıklarını belirtti.