Türkiye'de çalışma saatlerine ilişkin yapılabilecek yeni düzenlemelerle ilgili tartışmalar gündemdeydi. Ancak TOBB ETÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç'ın NTV'de yaptığı açıklamaya göre, haftalık mesai süresinin 45 saatten 40 saate düşürülmesine yönelik herhangi bir çalışma bulunmuyor.

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Prof. Dr. Kılıç, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları dile getirdi:

"Şu an için böyle bir düzenleme gündemde değil. Bu konu daha önceki bakan Vedat Bilgin döneminde gündeme gelmişti. Avrupa Birliği ülkelerinde çalışma saatlerinin kısalmasıyla ilgili haberler gündeme geliyor. Bu da gelecekte Türkiye'de benzer bir adımın atılabileceğini gösteriyor ancak şu an için Çalışma Bakanlığı'nın böyle bir çalışması bulunmuyor.

Henüz somut bir adım atılmamış durumda. Çalışma sürelerinin kısalması üretimde bir düşüşe yol açmayabilir. Hollanda'da yapılan bir çalışma, çalışma saatlerinin azaltılmasının üretimi artırdığını gösterdi. Bu nedenle, çalışma saatlerinin azaltılmasıyla ilgili yapılan varsayımlar geçerliliğini kaybediyor gibi görünüyor."

Özetle, iddialara göre uzaktan çalışma, esnek çalışma gibi modellerin önümüzdeki dönemde yaygınlaşması beklenirken, haftalık 45 saatlik yasal çalışma süresinin düşürülmesi de gündeme gelebilirdi. Ancak şu an için böyle bir düzenleme için somut bir çalışma bulunmuyor.