DÜZCE'de Ramazan Bayramı tatili sırasında trafik polislerince yapılan radar hız uygulamasını diğer sürücülere selektör yaparak haber veren 66 sürücüye idari para cezası uygulandı.

Ramazan Bayramı tatilinde milyonlarca insanın şehirlerarası yolculuk yapmasıyla oluşan trafik yoğunluğunun düzenlenmesi ve trafik kazalarının önlenmesi amacıyla binlerce trafik polisi aralıksız denetimlerini sürdürdü. Düzce'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekiplerince bayram tatili günlerinde yapılan radar hız tespit uygulamasında, bazı sürücülerin radar noktalarını karşı yönden gelen sürücülere araç farlarıyla selektör yaparak bildirdiği tespit edildi. Bu durum üzerine, radar aracının bulunduğu noktanın ilerisine trafik polisleri tarafından ikinci bir denetim noktası kuruldu. Selektör yaparak karşı yönden gelen sürücüleri radar konusunda uyaran araçlar bu ikinci noktada durduruldu ve 66 sürücüye 690'ar TL idari para cezası yazıldı.

Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi? Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi?

Sürücüler, cezalar karşısında şaşkınlık yaşarken konu sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından tartışıldı. Bazı kullanıcılar uygulamaya tepki gösterirken bazıları ise polis ekiplerine destek verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adli Bilirkişi Dr. İbrahim Can, selektör yapmanın uzun farların yakılıp kapatılması şeklindeki eyleminin Karayolları Trafik Yönetmeliği'ne aykırı olduğunu belirtti. Dr. Can ayrıca, kanunların toplumsal düzeni sağlamak amacıyla koyulduğunu ve toplum yararına aykırı şekilde kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Yazılan idari para cezasıyla ilgili sürücülere tavsiyede bulunan Dr. Can, cezayı indirimli olarak ödemelerini ve ardından Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz etmelerini önerdi.

Selektör kullanımının doğru şekilde yapılması gerektiğini belirten Dr. Can, selektörün, deniz fenerleri gibi bir işaretleşme aracı olmadığını ve bu şekilde kullanılmasının yanlış olduğunu ifade etti. Dr. Can, bu tür ihlallerin önlenmesi için mevzuat maddelerinin toplum yararına aykırı şekilde kullanılmaması gerektiğini vurguladı.