Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından Şubat ayına özel doğal gaz fiyat tarifesi açıklandı. Bu ay için, hem mesken hem de sanayi abonelerinin kullanımına yönelik önemli bir değişiklik yapılmadı. Konut aboneleri için doğal gazın bin metreküpü 4 bin 80 lira olarak sabit tutulurken, sanayi aboneleri için de belirlenen fiyatlar aynı kaldı.

Sanayi Sektörü İçin Farklı Tarife

Sanayi sektörüne yönelik tarifelerde, iki farklı kademede fiyatlandırma yapıldı. Buna göre, kademe 1 için bin metreküp doğal gaz 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı kullanılan doğal gazın fiyatı da değişikliğe uğramayarak, bin metreküp için 12 bin lira olarak sabit bırakıldı.

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Avrupa Ülkeleri Arasında Türkiye'nin Konumu

BOTAŞ'ın açıklamasında, Türkiye'nin doğal gaz fiyatları açısından Avrupa ülkeleri arasında önemli bir yere sahip olduğu dile getirildi. Açıklamada, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında, halen konutlarda Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır" ifadelerine yer verildi.