İsrail ile Hamas, esir takası hakkına anlaşmışlardı. Kadın ve çocukların bulunduğu İsrailli esirler, Filistinli mahkumlarla takas edilmesi kararına gidildi. Geçici ateşkes süreci bugün, sabah saatlerinde 08.00'da başladı.

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Filistin'de bulunan mahkumlar ile İsrailli esirler takas edimesi hakkında ateşkes sağlandı. Gazze'nin hemen her bölgesinin insani yardımları ve yakıt ihtiyacı karşılanacak... İsrail ile Hamas, esir takası konusunda anlaşmaya vardı. Katar Dışişleri Bakanlığı, ateşkesin bu sabah 08.00'de başlayacağının haberini vermişti.

Anlaşmada yer alan bilgiye göre 13 kişiden oluşan ilk esir grubu saat 17.00'da Gazze'den çıkarılması sağlanacak.

Gazze'ye yapılan insani yardımlar da ateşkes ile aynı anda ilerleyecek. Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan bir diğer açıklamaya göre bu ateşkesin 4 günlük değil kalıcı olmasının amaçlandığı ve istendiği vurgusu yapıldı.

Yapılan anlaşmanın Gazze'nin her bölgesini ilgilendiren, kapsamlı bir ateşkes olduğu ifadelerine de yer verildi.. Hamas'tan Gazze Şeridine günlük 200 yardım ve 4 akaryakıt tırının ulaştırılacağını söyledi.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, yaptıüğı açıklamada, Gazze'den çok sayıda esir kalmış kişilerin serbest bırakılmasının gerektiğine ilişkin yeni bir anlaşma sağlamak amacıyla görüşmelere devam etmeyi umut ediyoruz dedi.

ESİR TAKASI ATEŞKESİ 4 GÜN SÜRECEK

Yapılan anlaşma dahilinde Gazze'nin güneyindeki hava trafiği tüm gün, kuzeyinde ise 10 ila 16 saatlerinde olmayacak.. İsraillli 50 esir yerine 150 Filistinli mahkum serbest kalacak. Takas edilmesinde anlaşma sağlanan esir ve mahkumlar, sadece kadınlar ve çocuklar oldu.

Serbest bırakılması istenen tüm sivillerin belirlenmiş olduğu listede, yetkililere bildirilecek.