Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son hava tahmin raporuna göre, yurdun büyük bir kısmını parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya ve Ankara civarlarının yağışlı olacağı değerlendiriliyor. 

Söz konusu yağışların, Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı açıklandı. Yağışların, Doğu Anadolu’nun doğusu, Siirt çevreleri ile Artvin’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı öngörülüyor.

23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi 23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu noktalarad buzlanma ve don olayları meydana gelebilir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi olduğu ayrıca belirtildi.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR
Sıcaklık seviyelerinin, batı civararda 2 ila 4 derece yükseleceği, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı aktarıldı.

Rüzgarın ise; Marmara ile doğu kesimlerde güneyli, diğer yerlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği düşünülüyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR
Yağışların, Doğu Anadolu’nun doğusu, Siirt çevreleri ile Artvin’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı düşünüldüğünden meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı (ani sel, su baskını, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda vatandaşlara uyarı yapıldı.

ÇIĞ TEHLİKESİ
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması konusunda çağrı geldi.

BUZLANMA VE DON HADİSESİ
Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Akdeniz'in iç kesimlerinin tepelerinde buzlanma ve don olaylarının görülebileceği değerlendirildiğinden olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarılar peş peşe geldi.