Ankara Emniyeti'nin ilk kadın Trafik Denetleme Şube Müdürü Sevil Atasoy, babasının izinden giderek trafik polisi olarak mesleğinde 20 yılını geride bıraktı. Eskişehir'de görevli olan trafik polisi babası Mehmet Bayraktar, 1998 yılında alkollü bir sürücünün kullandığı aracın çarpması sonucu şehit olmuştu. Sevil Atasoy, babasının mesleğini sürdürerek Ankara Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün ilk kadın müdürü oldu.

Polis Akademisini kazandıktan sonra 2003 yılında mezun olan Sevil Atasoy, babasının izinden gitmeye kararlıydı. 2017 yılında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde göreve başladı ve Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç'in görevlendirmesiyle Trafik Denetleme Şube Müdürü görevine getirildi.

Atasoy, "Hayalim polis olmaktı ve hayalimi yaşıyorum. 6 yıldır Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevliyim. 2003 yılında İstanbul'da göreve başladım" dedi ve bu görevi babasının görmesini isterdim şeklinde ekledi.

Babasının polislik mesleğine olan sadakatini hatırlatan Atasoy, "Babam 1998'de Eskişehir'de alkol uygulamasında, alkollü bir sürücünün çarpması sonucu şehit oldu. Görevini çok seven, layığıyla yapan bir polisti. Bize hep, 'Ülkesini en çok seven, görevini en iyi yapandır' derdi. Biz de kardeşlerimizle birlikte bu cümleyi meslek hayatımızda uygulamaya koyduk. Ondan gördüğümüz bu davranışlarla görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Babasının şehit düşmesinin ardından daha kararlı bir şekilde polis olmaya yönlendiğini ifade eden Atasoy, "Çocukken istediğim için olacağımı da biliyorum zaten" dedi.

Bakan Şimşek'ten İddialara Yanıt Geldi! Ülkemiz Dış Finansman Sağlıyor Mu? Bakan Şimşek'ten İddialara Yanıt Geldi! Ülkemiz Dış Finansman Sağlıyor Mu?

Sevil Atasoy, trafik polislerinin olaylardan etkilendiklerini ancak duygularını perdelemeleri gerektiğini söyledi. Trafik kazalarının özellikle çocuk ölümleri gibi olayların kendisini etkilediğini belirtti ve bu acıları yaşamamak için kurallara uymamız gerektiğini vurguladı.

Atasoy'un hedefi, 65 bin çocuğun trafik eğitimine ulaştırmak. Okullarda öğrencilere trafik bilgilendirmesi yaparak trafik güvenliğine katkı sağlıyor. Bu eğitimler sadece öğrencilerle sınırlı değil, öğretmenlere ve servis sürücülerine de veriliyor. Atasoy, trafik denetimlerinin amaçlarının vatandaşları cezalandırmak değil, trafikte daha güvenli bir ortam sağlamak olduğunu belirtti.

Sevil Atasoy, polislik mesleğini yaşam tarzı olarak tanımlayarak, gençlerin bu mesleğe ilgi göstermelerinden mutluluk duyacaklarını söyledi ve vatandaşların huzur ve güvenliği için görevlerinin başında olduklarını vurguladı.