Iğdır'da, AK Parti ile ilişkilendirilen kayyumun, şehit Özel Harekat polisi Tunay Aydemir'in adının verildiği caddeyi "100. Yıl Caddesi" olarak değiştirmesi büyük tepki çekti. Aydemir, 1994 yılında Ağrı Dağı'nda PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşmüş, şehidin adı daha önce Iğdır'ın sanayi bölgesinde bir caddeye verilmişti.


ERDOĞAN'A "ŞİRİN GÖZÜKMEK" İÇİN ŞEHİDE BÜYÜK SAYGISIZLIK

Akaryakıt Fiyatlarına Yeni Ayar: Benzin ve Motorine Zam, Otogaza İndirim Akaryakıt Fiyatlarına Yeni Ayar: Benzin ve Motorine Zam, Otogaza İndirim


Iğdır’da Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla isim verilecek yeni açılmış veya eski bir çok cadde bulunmakta. Örneğin 2023 yılında yani 100. Yılda açılmış İskender Iğdır Caddesi ikinci etabı, yada Yeşil Kuşak olarak ifade edilen ve yine 100. Yılda açılan cadde. İşin daha acısı ilde halen Evren Paşa caddesi diye bir caddenin var olması. Tüm bu caddeler dururken şehidimizin adının verildiği caddenin isminin değiştirilmesine bir anlam verilemiyor.


AKP IĞDIR MİLLETVEKİLİ'NİN BAŞKANI OLDUĞU IĞDIRSPOR'UN TESİSLERİ DETAYI


Bu caddenin tek özelliği başkanı AKP Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz’ün başkanı olduğu Iğdırspor tesislerinin bu cadde üzerinde bulunması. Göreve başladığı ilk gün Iğdır’a aynı vekilin özel uçağı ile gelen kayyum valinin böyle bir değişiklik yapması çokta garip bir durum değil. Vatandaşları en çok üzen nokta ise HDP’li belediye başkanlarının yapamadığı, yapmaya cesaret edemediği böyle bir değişikliği Erdoğan tarafından atanan kayyumun yapmış olması oldu.

NE OLMUŞTU?


Iğdır'da, 31 Mart 2019'da HDP'den belediye eş başkanı seçilen Yaşar Akkuş ile belediye meclis üyesi ve eş başkan Eylem Çelik, İçişleri Bakanlığı tarafından 15 Mayıs 2020'de görevden uzaklaştırılarak yerlerine kayyum atanmıştı.

Belediye eş başkanı Akkuş, "terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla tutuklanmıştı.