Milli Eğitim Bakanı Tekin: Atatürk ve Cumhuriyet Müfredattan Çıkarılmadı, Büyük İftira! Milli Eğitim Bakanı Tekin: Atatürk ve Cumhuriyet Müfredattan Çıkarılmadı, Büyük İftira!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada teröre karşı ortak bildiriyi imzalamayan DEM Parti'yi hedef alarak sert açıklamalarda bulundu. Akşener, "Adı sürekli olarak değişen; ama terörist başına duyduğu sevdası bir türlü değişmeyen, bir sözde siyasi partinin bizim gözümüzde siyasi meşruiyeti yoktur" dedi.

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Dün Verdikleri Sözlerin, Bugün Hesabını Veremiyorlar"

Akşener, terörle mücadelede yaşanan ciddiyetsizliklere ve terörle mücadelede siyasi hamasete vurgu yaparak, "Düşünün ki; 24 saatte, 12 şehit verdiğimiz, millî bir acıda bile; kendi evlatlarına, millî yas ilan etmeyi çok gören bir büyük vicdansızlıkla, mücadele ediyoruz. Terörle mücadelede bile; hamasetin arkasına sığınan, bir büyük ciddiyetsizlikle, mücadele ediyoruz!" ifadelerini kullandı.

"Bir Sözde Siyasi Partinin Bizim Gözümüzde Siyasi Meşruiyeti Yoktur"

Akşener, teröre destek verdikleri iddiasıyla DEM Parti'yi hedef alarak, "Adı sürekli olarak değişen; ama terörist başına duyduğu sevdası bir türlü değişmeyen, bir sözde siyasi partinin bizim gözümüzde, siyasi meşruiyeti yoktur!" dedi.

"Kürtler Merttir, Namusludur, Vicdanlıdır"

Kürt vatandaşlarına övgülerde bulunan Akşener, "Kürtler merttir, namusludur, vicdanlıdır. Bu vatanın has ve şerefli evlatlarıdır. Bizim için Kürtler, teröristleri savunan bir partiyle anılmasından daha değerlidir." şeklinde konuştu.

"Özerklik" Tepkisi: "En Çok Sizin Sorumluluğunuz Var!"

Açılım sürecine ve terörle mücadeleye değinen Akşener, "Bu siyasi partiyi bir aktör haline getiren de kutuplaşma siyasetidir. Biz buna karşı çıkıyoruz. Çok ulusluluk çıkışlarına sessiz kalınıyorsa burada en çok sizin sorumluluğunuz var." dedi.

İstifa Eden Partililere Tepki

İYİ Parti'den istifa edenlere de seslenen Akşener, "Operasyonların dümenlerin ardı arkası kesilmiyor. Ne kadar önemli görmüşler bizi? Cepte görmüşler bizi. Maraba zennetmişler, değersiz zannetmişler. Sizi, bizi yok farzetmişler. Teşekkürler başkalarına edildi. Ama bitti. Korkunun ecele faydası yok. Varsın bizi dört bir yandan ateşle sarsınlar. Hiçbirimiz rant siyaseti yapmadık." şeklinde konuştu.