Pervari ilçesindeki olay, iki grup arasında çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesiyle başladı. Bu kavgada DEVA Partisi İlçe Belediye Başkan Adayı İsmail Bilen'in kardeşi Abdurrahman Bilen, AK Parti'li Tayyar Özcan'ın kardeşi Lokman Özcan ve Mustafa Özcan, yeğeni Rıdvan Naric ile ismi açıklanmayan bir kişi yaralandı. Yaralılar, Siirt ve Şırnak'taki hastanelere kaldırıldı. Ancak ağır yaralanan Abdurrahman Bilen, askeri helikopterle Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi, ancak hayatını kaybetti.

Okul boşaltılıp, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dönüştürülecek iddiası Okul boşaltılıp, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dönüştürülecek iddiası

Abdurrahman Bilen'in cenazesi otopsi için morga götürüldü. Olayın tekrarlanmaması için ilçe ve hastane çevresinde güvenlik önlemleri alındı ve Pervari ilçesi ile bağlı köylerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve sokağa çıkma yasağının Perşembe günü 09.30'da sona ereceği belirtildi. Ayrıca, polis ve jandarma ekiplerinin ilçe ve hastanelerde güvenlik tedbirleri aldığı ve soruşturmanın titizlikle sürdüğü vurgulandı.