Denizbank'ın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi'nde gerçekleştirilen 'özel kapalı fon' sistemiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Şube Müdürü Seçil Erzan hakkında hazırlanan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu detaylarıyla gün yüzüne çıktı.

MASAK analiz raporu, Erzan'ın iş geçmişi ve mal varlığına dair çarpıcı detayları gün yüzüne çıkardı.

MAAŞI 75 BİN LİRA
MASAK analiz raporuna göre, Seçil Erzan’ın sigorta başlangıç girişi, 25 Eylül 2000 olarak görülüyor. Denizbank unvanlı işyerinde, 2001 ile 2023 yılları arasında SSK’lı olarak çalışan Seçil Erzan’ın, mart ayındaki maaşının 75.060 TL ve banka müdürü unvanı ile çalışma kaydının bulunduğu belirtiliyor.

DİKKAT ÇEKEN MİLYONLUK ARSA SATIŞI
Raporda, dikkat çeken bir arsa satışı da görülüyor. Seçil Erzan adına kayıtlı gayrimenkul bilgisi bulunsa da bunun intikal sebebi ile edinildiği belirtildi.

Raporda “Analiz konusu şahıslardan Seçil Erzan tarafından güncel değeri yaklaşık 7.500.000 TL olan Tekirdağ ili Çorlu ilçesinde bulunan 391 Ada 4 parseldeki Konut niteliğindeki taşınmazın 08.12.2022 tarihinde edinildiği, sonrasında 21 gün sonra 3. şahsa satışın gerçekleştirildiği” bilgisi yer alıyor.

Eşine 'kilolu' diyen yandı! Mahkemeden emsal karar Eşine 'kilolu' diyen yandı! Mahkemeden emsal karar

Seçil Erzan’ın yüksek tutarlara ulaşan para transferlerinin bulunduğuna yer veren raporda; banka hesaplarına gelen yüksek tutarlı para transferlerinin de görüldüğü anlatılıyor.

YÜZDE 75 HİSSELİ TAŞINMAZ
MASAK analiz raporunda ayrıca Erzan’ın 17 Mayıs 2022 tarihinde intikal yolu ile edindiği Çanakkale ili Bozcaada ilçesi 374 ada 28 parseldeki bağ niteliğindeki yüzde 75 hisse oranlı taşınmazının da bulunduğu; göz önünde bulundurulması gerektiği belirtiliyor.

YÖRÜK KARDEŞLER DETAYI
MASAK, dosyada şüpheli ve tutuklu bulunan Ali Yörük ile kardeşi Atilla Yörük ile ilgili de çalışma yaptı. Rapora göre, Ali Yörük, 2006-2021 yılları arasında Köşkdere Otomotiv’de satış yöneticisiydi. 2023’ten sonra da 25 gün Atilla Yörük’ün yanında 8 bin 674 lira ücretle çalıştı.