Seçil Erzan'ın, Arda Turan'a kendi şubesinden çektirip elden aldığı 33 milyon TL'lik kredinin banka içi yazışmaları gün yüzüne çıktı. CNN TÜRK muhabiri Ümit Uzun'un ulaştığı bilgilere göre, Erzan, banka yetkilisiyle yaptığı konuşmalarla krediyi 3 saatte çıkartarak yönetti.

Banka iç kontrol sistemindeki 3 sayfalık yazışmalar şöyle:

Banka görevlisi: Seçil Hanım merhaba. Yetiş ben iç kontrolden, Arda Turan kredisi için rahatsız ediyorum. Toplantıdaymışsınız. Para şubeye gelmiş.

Seçil Erzan: Merhaba Yetiş Bey

Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin

Banka görevlisi: Sonrasında nasıl bir işlem yapılacak?

Seçil Erzan: Şu an yatıyor hesaba, kredi tutarını elden ödeme yapacaklar. Karşı bankadan. USD yatırıp TL olarak karşı bankaya kardeşinin hesabına göndermek ister. Tapu yaparken bir kısım gayri resmi ödenecek eft yapmak istemez.

Banka görevlisi: Konut mu alacak? Tapu var mı?

Seçil Erzan: ne alacağını gizliyor. Bodrum'dan gayrimenkul alıyorum dedi. Biz konut kullandırmadık. İpotekli finansman kullandırdık.

Banka görevlisi: BDDK taahhütnamesini imzaladı mı?

Seçil Erzan: Evet.

Banka görevlisi: tapu beyan edebilecek mi?

Seçil Erzan: Tapuyu yapınca edecekler. Bu arada ipotek aldığımız gayrimenkulü satmak üzereler krediyi hemen kapatacaklar. Kendi satışlarında bir sorun çıktığı için acil kredi kullandılar. 10-15 güne kapanacak maksimum 1 ay dediler ama.

Banka görevlisi: tamam teşekkür ederim.

Seçil Erzan: Kolay gelsin yetiş bey, nasıl yapalım?

Banka görevlisi: tapu beyan edecek ise belirttiğiniz şekilde işlem yapabilir.

Seçil Erzan: Tapuyu aldığında beyan edebilecek. Krediyi kapatmazsa bu arada.

Banka görevlisi: Tamam.

Seçil Erzan: Biz TL'ye dönüyoruz değil mi yanlış yaptığımız işi çözelim de. Aklım orada benim.

Banka görevlisi: Evet TL'ye dönüp.

Seçil Erzan: TL'yi karşı bankaya göndertiyorum.

Banka görevlisi: Evet.

Seçil Erzan: Siz bana yazın da konuşamıyorum toplantıda. Çocuklar eksik bir şey yapmasın.

BANKANIN GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI DA DOSYADA

Öte yandan bankaya ait bazı güvenlik kamerası kayıtları da dosyaya girdi. Görüntülerde, tutuklu sanık Ali Yörük'ün, iddiaya göre bazı müştekilerden alarak yanında getirdiği poşetin içendeki parayı bankada teslim etmesi yer aldı. Yine sanık Seçil Erzan ile yanındaki iki kişinin, 27 Eylül ile 2 Aralık 2022'de masanın üzerindeki paraları çantaya koymaları da güvenlik kamerasınca kaydedildi.