Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tarkan Zengin, yaklaşan maaş zamlarıyla ilgili önemli bir tahminde bulundu. Nisan ayı enflasyon verilerini değerlendiren Zengin, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarını 4 aylık dönem için %13,56 olarak hesapladı.

Hakan Çalhanoğlu'ndan flaş sözler! "Ülkemde dışlanmış hissediyorum" Hakan Çalhanoğlu'ndan flaş sözler! "Ülkemde dışlanmış hissediyorum"

Milyonlarca memur ve emekli, Temmuz ayında gerçekleşecek maaş zamlarını merakla bekliyor. Zengin'in hesaplamalarına göre, Nisan ayındaki %3,18'lik enflasyon oranı dikkate alınarak yapılan bu zam oranı, memurların ve memur emeklilerinin maaşlarını güncelleyecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise Ocak ve Temmuz aylarında gerçekleşen TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) oranına göre maaşlarında güncelleme alıyor. Bu yılın ilk dört ayında %18,72 oranında zam yapıldı.

Zengin, gelecek enflasyon verilerinin Temmuz ayındaki zam oranlarını belirleyeceğini vurguladı. Bu zam oranları, milyonlarca vatandaşın bütçesine doğrudan etki edecek.