Türkiye'de Genç Nüfus Oranında Tarihi Düşüş: Yüzde 15,1'e Geriledi Türkiye'de Genç Nüfus Oranında Tarihi Düşüş: Yüzde 15,1'e Geriledi

Son iki haftada altın fiyatları, 2700 liradan 2400 liraya kadar gerileyerek yatırımcılar arasında tedirginlik yarattı. Ancak, düğün sezonuna yaklaşanlar için bu durum sevindirici oldu. Altın piyasasındaki bu dalgalanmaları değerlendiren uzmanlardan İslam Memiş, gelecek döneme dair önemli tahminlerde bulundu.

İslam Memiş'e göre, altın fiyatlarındaki düşüş sürpriz olmadı. Ortalama ve uzun vadeli yatırımcılar için bu durum, altın alımı için bir fırsat doğurdu. Özellikle temmuz ayında gram altının 3000 lira seviyesine çıkması ve sonrasında 3500 lirayı görmesi beklentisi, yatırımcıların dikkatini çekti.

Ons altın için İslam Memiş, 2300 dolar seviyesinin test edildiğini ve %1,5 civarında bir satış yaşandığını belirtti. Önümüzdeki süreçte 2280-2380 dolar aralığının önemli direnç ve destek seviyeleri olacağını ifade etti.

Uzun vadeli yatırımcılar için altın/dolar paritesindeki değer kaybının iyi bir alım fırsatı sunduğunu söyleyen Memiş, altının Türk Lirası bazında değerlendirildiği durumda 2400-2450 lira aralığının önemine vurgu yaptı.