BankaSeçil Erzan'ın futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı iddiasında, Denizbank'tan dün ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerine ilişkin yeni bir açıklama yapıldı. Bankanın yayınladığı açıklamada, olaya dair ortaya çıkan görüntülerin sadece bir bölümünün paylaşıldığı ve bu durumun olayın gerçek yüzünü yansıtmadığı belirtildi.

Görüntülerde, bir hesap sahibinin şubedeki 2 milyon 490 bin dolarını imza karşılığı çektiği, ardından ise Erzan'ın işlerini yürüten kişiye teslim ettiği belirtiliyor. Denizbank açıklamasında, "İlk günden beri vurguladığımız üzere; saadet zincirine bankada teslim edildiği iddia edilen bir kısım paralar, iddianın aksine banka kayıtlarından nakit ödeme yoluyla çıkarılarak 'sistem' olarak adlandırılan organizasyona teslim edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

İnşaat Sektörüne Operasyon Çekiliyor: Tekelleşen Firmalar Fiyatları İki Katına Çıkardı İnşaat Sektörüne Operasyon Çekiliyor: Tekelleşen Firmalar Fiyatları İki Katına Çıkardı

Açıklamada, banka kayıtlarının iddiaların aksine olduğunu savunarak, "Eğer iddia edildiği gibi banka nezdinde bir fon hesabı olsaydı para nakden çekilip dışarı çıkarılmaz, hesaptan hesaba aktarılırdı" denildi. Banka, güvenlik kamerası görüntülerinin, hesap sahibinin nakit çekme işlemine ait olduğunu ve şikayetçi eski sporcu tarafından hesaptaki tutarların kardeşinin sahibi olduğu şirkete havale edildiğini belirtti.

Ayrıca, güvenlik kamerası görüntülerinde hesap sahibinin çekme talimatı verip parayı siyah bir çantaya doldurduğu, ardından Seçil Erzan'ın işlerini yürüten kişinin parayı alarak bankadan çıkış yaptığı detaylarına da yer verildi.

Denizbank'ın açıklamasında, "28 Kasım 2023 tarihli, '20 Soru 20 Yanıt' başlıklı açıklamamızın 17. Maddesinde de örnekleri ile açıklandığı gibi; nakit olarak müşterinin zilyetliğine geçmiş ve banka dışına çıkarılmış bir para üzerinde bankanın hiçbir sorumluluğu yoktur" ifadelerine de yer verildi. Banka, kamera kayıtlarının düzenli olarak incelendiğini ve bugüne kadar herhangi bir şikayet alınmadığını belirtti.