Banka, dün ortaya çıkan görüntülerin tamamının yayınlanmadığına vurgu yaparak, söz konusu görüntülerin bankaya yatırılan paraya değil, bir hesap sahibinin nakit çekme işlemine ait olduğunu belirtti. Açıklamada, "Saadet zincirine bankada teslim edildiği iddia edilen bir kısım paralar, iddianın aksine banka kayıtlarından nakit ödeme yoluyla çıkarılarak 'sistem' olarak adlandırılan organizasyona teslim edilmektedir" ifadesine de yer verildi.

Denizbank, daha önceki açıklamalarında vurguladığı üzere, iddiaların aksine banka nezdinde bir fon hesabının olmaması durumunda paranın nakden çekilip dışarı çıkarılmayacağını belirtti. Banka, söz konusu kamera kayıtlarının, bir hesap sahibinin şubeden çektiği nakit parayı gösterdiğini ve bu işlemle ilgili olarak herhangi bir makama şikayette bulunulmadığını ifade etti.

Türk olmanın faturası da kesildi.. Otele giden Türk'ten "Milliyet farkı" ücreti alındı Türk olmanın faturası da kesildi.. Otele giden Türk'ten "Milliyet farkı" ücreti alındı

Öte yandan, büyük tutarlı paraların güvenlik nedeniyle gişe önünde değil, güvenli bir alanda teslim edildiği belirtildi. Banka, bu uygulamanın sektör normlarına uygun olduğunu ve kameraların gişe mahallini izlediğini vurgulayarak, bu güvenlik önlemleri nedeniyle büyük tutarlı para teslimatlarının kapalı bir alanda gerçekleştirildiğini açıkladı.

Denizbank'ın yapılan açıklama ile birlikte, konuyla ilgili detayların kamuoyuna daha açık ve şeffaf bir şekilde sunulduğu görülüyor.