Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'de yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması amacıyla hayata geçirilen Yaşlı Destek Programı'na (YADES 2024) ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Göktaş, program kapsamında belediyeler tarafından hazırlanacak projelerin değerlendirileceğini ve başvuruların başladığını duyurdu.

'Mona Roza' Sezai Karakoç'un mezarı başında 'Mona Roza' Sezai Karakoç'un mezarı başında

Yaşlı nüfusun oranının arttığı Türkiye'de, yaşlılara sunulan hizmetlerin çeşitlendirilmesi ve artırılması gerekliliğine vurgu yapan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bu alanda çalışmaların devam ettiğini belirtti. YADES programının, aile temelli aktif ve sağlıklı yaşlanmayı desteklemeyi amaçladığını ifade eden Göktaş, yaşlılara yönelik hizmetlerin sunumunda kurum bakımı hizmetlerinin yanı sıra koruyucu, önleyici alternatif hizmet modellerinin de yaygınlaştırıldığını söyledi.

8 yılda toplam 45 milyon TL finansman desteği sağlanarak 42 belediyede yürütülen 74 projeyle 87 bin 987 hanede 128 bin 691 yaşlıya ulaşıldığını açıklayan Göktaş, bu yıl için YADES için 11 milyon 278 bin lira ödenek ayırdıklarını belirtti.

YADES 2024 programına başvuruların başladığını ve proje tekliflerinin en geç 3 Haziran'a kadar valiliklere teslim edilmesi gerektiğini duyuran Göktaş, program kapsamında ayrılan ödeneğin bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda belediyelerin hazırlayacağı projeler için kullanılacağını bildirdi. Proje sürelerinin 1 yıl olacağını ve onaylanan projelerin belediyeler tarafından uygulanacağını belirten Göktaş, denetimlerin ise valilikler aracılığıyla gerçekleştirileceğini vurguladı.