stanbul'da Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, saldırıyı gerçekleştiren iki katil zanlının yakalandığını ve olayın DEAŞ üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini değerlendirdiklerini belirtti.

Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama

Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen saldırıda Tuncer Cihan adlı bir vatandaşın hayatını kaybettiği hatırlatıldı. Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerinin olaya hemen müdahale ettiğini ve faillerin en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edileceği sözünü yerine getirdiklerini ifade etti.

Yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda emniyet güçlerinin 30 ayrı adrese baskın düzenlediğini ve 47 şahsın gözaltına alındığını belirten Yerlikaya, son baskında ise cinayet zanlısı iki kişinin yakalandığını açıkladı. Zanlıların Tacikistan ve Rus uyruklu olduklarını ifade eden Bakan, her iki şüphelinin de DEAŞ ile ilişkili olduklarını değerlendirdiklerini söyledi.