Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında bir dizi önemli açıklama yaptı. Bakan Işıkhan, özellikle ev kadınlarına yönelik destekler ve Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesi konularına vurgu yaptı.

Ev kadınlarına yönelik prim desteğiyle ilgili olarak, Işıkhan, 3'te 1 prim desteği kapsamında çalışmaların başladığını ve isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kurulacağını ifade etti. Ayrıca, Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesi konusunda da çalışmaların devam ettiğini belirterek, bu konuda verilen sözlerin yerine getirileceğini söyledi.

İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu

Bakan Işıkhan, esnafa erken emeklilik konusunda da açıklamalarda bulundu. Bağ-Kur prim ödeme gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini ve bu adımın bütçe disiplini doğrultusunda atılacağını ifade etti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuna da değinen Bakan Işıkhan, EYT'den emekli olanların sayısının 2 milyon olduğunu belirtti. EYT kapsamında emekli olup çalışmak isteyenlere destek verildiğini ifade etti.

Ayrıca, asgari ücretteki 2 TL tartışmalarına da açıklık getiren Işıkhan, bu iddianın gerçek dışı olduğunu ve asgari ücretin belirlenmesinde teknik kriterlerin uygulandığını söyledi. Brüt asgari ücretin 2024 yılında aylık olarak 20 bin 2 lira 50 kuruş olarak belirlendiğini ve net asgari ücretin kesintiler sonrasında 17 bin 2 lira 12 kuruş olduğunu açıkladı. Bakan, asgari ücretin vergi dilimine erken taşıdığı iddialarını da reddetti.