Melek Mosso, Uluslararası 57'nci Tekirdağ Kiraz Festivali'nde sahne aldığı sırada attığı tweet ve önceki konserlerinde kullandığı ifadeler dolayısıyla sahnede özür diledi. Sahne performansının ardından konuşan Melek Mosso, "Sizlerle helalleşmek istiyorum. Eğer burada maksadını aşan şakamdan, incinen, üzülen, kalbi kırılan bir tek kardeşim bile varsa ondan çok çok özür diliyorum ve yürekten özür diliyorum." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Melek Mosso'nun bu özür dileme konuşması, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 57'nci Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali'nin son gününde gerçekleşti. Ünlü sanatçı, özrünü kabul edip kendisini sahnede destekleyenlere teşekkür etti. Sahneye çıkan Melek Mosso, kuzeninin bir kadın cinayetine kurban gitmesiyle ilgili duygularını paylaşmak ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek istediğini belirtti. Ancak sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve amacının dışına çekildiğini fark ettiğini ifade etti.

Konuşmasında, Türk milletinin birbirini seven, dostluklarına güvenen ve kardeşçe yaşayan bir millet olduğunu vurgulayan Melek Mosso, birlik ve beraberlik içinde olmanın önemine değindi. Ayrışma ve karşı karşıya gelme yerine, toplumun bir arada olmasını, hataların özür dilenerek kapatılmasını ve birlikte güçlü bir Türkiye olunmasını istedi.

Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de Melek Mosso'nun sahnede yaptığı özür dileme konuşması üzerine bir konuşma yaptı. Yüksel, hepimizin insan olduğunu ve hata yapabileceğimizi belirterek önemli olanın hatamızı görüp özür dilemek olduğunu söyledi. Ayrıca hataların özür dilenerek kapatılması ve birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Büyük ve güçlü bir Türkiye olmanın ancak birlik ve beraberlik içinde gerçekleşebileceğini ifade etti.