Dünya finans dünyasının köklü ailelerinden biri olan Rothschild ailesinin önde gelen isimlerinden biri olan ve adı birçok komplo teorisinde geçen 4. Baron Lord Jacob Rothschild, 87 yaşında hayatını kaybetti. Rothschild Vakfı tarafından yapılan açıklamada, Lord Rothschild'in ölümü resmen duyuruldu.

BARONUN YERİNE KIZI HANNAH GEÇECEK

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

“Jacob Rothschild olağanüstü bir insandı ve kaybı pek çok kişi tarafından hissedilecektir. Ailesi onun mirasını ve çok sevdiği ve vakfettiği vakfı devam ettirmeye kararlıdır. Kızı Hannah, Rothschild Vakfı'nın Başkanlık görevini üstlenmektedir.

Hepimiz onun vizyonundan, hırsından ve mükemmelliğe olan bağlılığından ilham alacağız.”

YAHUDİLER’İN ONURSAL BAŞKANIYDI

Jacob Rothschild Rothschild ailesinin lideri olarak biliniyordu. Jacob Rothschild, 4. Baron Rothschild, OM, GBE, CVO, FRCA İngiliz bir yatırım bankacısı ve önde gelen Rothschild bankacılık ailesinin bir üyesidir.

Ayrıca Yahudi Politika Araştırmaları Enstitüsü onursal başkanıdır. Jacob Rothschild, 29 Nisan 1936 tarihinde Berkshire, İngiltere'de bir Yahudi aile olan Victor Rothschild, Barbara Judith Hutchinson çiftinin oğlu olarak doğmuştur. Tam adı Nathaniel Charles Jacob Rothschild'dir. Eton Kolejinde eğitim aldı. Rothschild kelimesi Almanca "kırmızı kalkan" demektir. Rothschild ailesinin ilk dedesinin dükkânında kırmızı bir kalkan asılıydı. Ailenin adı buradan gelmektedir. Kalkan, ailenin armasının ortasında da görülmektedir. Bu soyad Almanya'da epey yaygın olsa da sahiplerinin çoğu bu aileyle bağlantılı değildir.

Jacob Rothschild, 1961 yılında Serena Dunn Rothschild ile evlendi. Eşi 2019 yılında vefat etti. Nathaniel Philip Rothschild (d.1971), Hannah Rothschild (d. 1962), Emily Magda Rothschild Freeman-Attwood (d. 1967), Beth Matilda Rothschild Tomassini (d. 1964) adlarında çocukları oldu.