Rekabet Kurulu, kırmızı et piyasasında yaşanan fiyat artışları ve arz sıkıntısının ardından sektördeki rekabet koşullarını değerlendirmek üzere sektör incelemesi başlatma kararı aldı. Kurumun internet sitesinde yapılan duyuruda, kırmızı etin beslenmedeki önemi ve sektörün yapısı sebebiyle bu incelemenin öncelikli alanlarından biri olduğu vurgulandı.

Son iki yılda sektöre yönelik bir soruşturma ve iki ön araştırma yapan Rekabet Kurumu, özellikle perakendecilerin raf fiyatlarını belirlediği iddiasıyla ilgili bir soruşturma yürüttü. Soruşturma sonucunda, bir teşebbüsün alıcıların yeniden satış fiyatlarını belirleyerek 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiği tespit edildi. İlgili teşebbüse idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Özgür Özel ve Erdoğan Görüşmesinin Tarihi Belli Oldu Özgür Özel ve Erdoğan Görüşmesinin Tarihi Belli Oldu

Ancak, kırmızı etteki fiyat artışları ve arz sıkıntısıyla ilgili ön araştırmalar, sektördeki genel yapısal sorunların etkili olduğunu gösterdi. Bu nedenle, rekabeti kısıtlayıcı anlaşmalar ve/veya teşebbüs birliği kararlarına dair somut delillere rastlanılmadı.