Moskova'da gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den önemli açıklamalar geldi. Putin, saldırının arkasındaki güçleri bilmekte olduklarını belirtirken, saldırının siparişini kimin verdiğiyle ilgilendiklerini ifade etti.

ABD'nin Moskova'daki terör saldırısını DEAŞ'ın gerçekleştirdiğine dair dünya kamuoyunu ikna etmeye çalıştığını söyleyen Putin, saldırının ardında kimin olduğunu bildiklerini ve siparişin kaynağını araştırdıklarını belirtti.

Putin, konuyla ilgili hükümet, bölge yetkilileri, istihbarat ve güvenlik kuvvetleriyle gerçekleştirdiği toplantıda soruşturmanın gidişatı hakkında bilgi aldı. Terör saldırısına karışan kişilerin ve organizatörlerin tespiti için gereken adımların atılması talimatını verdi.

Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

Özellikle, saldırının ardında radikal İslamcı grupların olduğuna dikkat çeken Putin, aynı zamanda ABD'nin saldırıyı DEAŞ'ın yaptığına dair propagandasına karşı çıktı. Saldırının arkasındaki gerçek güçleri bulmak için titizlikle çalışacaklarını ifade etti.

Putin, ayrıca saldırının bir "korkutma eylemi" olduğunu ve bunun Rusya'ya karşı savaşanların girişimlerinden biri olabileceğini belirtti. Kiev'in, Rusya'ya karşı başarısız olan cephe hattında karşı saldırıya geçtiğini ve bu yüzden Rusya'daki sivil yerleşim birimlerine füzelerle saldırı girişiminde bulunduğunu dile getirdi.