Adıyaman'da yaşanan trajik bir kaza, bir iş yerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Kazada, kontrolden çıkan bir otomobilin metrelerce yükseklikten dere yatağına düşmesi sonucu bir polis memuru hayatını kaybetti, bir diğer polis memuru ise yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Furkan Erkuş'un kullandığı 01 AGA 962 plakalı otomobil, Atatürk Bulvarı 400 Yataklı Hastane Kavşağı yakınlarında kontrolden çıkarak kaldırıma çarptı. Otomobilin kaldırıma çarpmasıyla birlikte taklalar atarak yol kenarındaki aydınlatma direğini devirip yaklaşık 150 metre yükseklikten dere yatağına düştü.

Kazayı gören vatandaşlar hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. Olay yerine sağlık ekipleri, itfaiye ekipleri, AFAD ekipleri ve polis ekipleri sevk edildi.

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Kazada 3 yıllık polis memuru Furkan Erkuş hayatını kaybederken, yine Çevik Kuvvet Müdürlüğü kadrosunda komiser olarak görevli Güven K. yaralandı. Yaralı komiser, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Furkan Erkuş'un araç içerisinde sıkışması nedeniyle ekipler, dere yatağında saatlerce çalışarak onu çıkarmak için çaba gösterdi. Ardından kaza yapan araç, vinç yardımıyla dere yatağından çıkarılarak kara yoluna indirildi. Cenaze, ekiplerin yoğun çabaları sonucunda sıkıştığı yerden çıkarılarak Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morguna kaldırıldı.

Olay yerine gelen Adıyaman İl Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, kazayla ilgili bilgi alarak incelemelerde bulundu.

Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.