Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın kara para aklama, vergi kaçırma, suç örgütü kurma suçlarından tutuklanmasıyla gündeme gelen olayın ardından çiftin avukatı Hüseyin Kaya, Ankara Masası yayınında çiftin cezaevi yaşamına dair ilginç detayları paylaştı.

Avukat Kaya, Engin Polat'ın cezaevinde namaza başladığını ve Dilan Polat'ın İnşirah Suresi'ni Arapçasından okuduğunu belirtti. Cezaevindeki yaşantılarına dair bilgiler veren avukat, çiftin lüks yaşantılarını paylaştığı görüntülere yönelik "sadece şov yaptıklarını" ifade etti.

"Bu elim iki kişinin aşkına objelik yaptı"

İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı

Engin ve Dilan Polat'ın cezaevinde çok başka birine dönüştüklerini anlatan avukat Kaya, şunları söyledi:

Ver elini öpeyim dedi, iyi dedim. Ben pek elimi öptürmeyi sevmem. Sonra birden cin gibi ne dedi biliyor musunuz? Elini silmeden abi, Engin'e gideceksin o elini Engin de öpsün. Bu elim iki kişinin aşkına objelik yaptı, nesne olmaktan çıktı. Engin' e götürdüm, öptü. Engin sakalları kesti, saçları kesti, namaza başladı. Kitap okuyor. Dilan Polat, "İnşirah" Suresi'ni Arapçasından okuyor. Birkaç sureyi biliyor.

Engin Polat'ın tek kişilik odada kaldığını ve bu sürecin bir imtihan olduğunu vurgulayan avukat, Engin Polat'ın pişmanlık duyduğunu ve tanınmamış olsaydıklarını, sadece ailesiyle huzurlu bir şekilde gezebilselerdi diye düşündüğünü aktardı.

Hüseyin Kaya, Engin Polat'ın pişmanlık duygularını şu sözlerle açıkladı: "Keşke tanınmamış olsaydık, keşke asgari ücret düzeyinde olsaydık da ailemle çocuklarımla huzurla gezebilseydim." Avukat, Engin Polat'ın vergi borcu konusunda ödeme yapamayacağına inandığını ve çiftin yaşantısındaki değişimin bir varoluş imtihanı olduğunu dile getirdi.