Ünlü iş insanları Dilan Polat ve Engin Polat çifti, son dönemde gündemi sarsan mali soruşturma ve tüm mal varlıklarına el konulma olayının ardından sessizliği bozarak kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Çift, özür dileyerek, ticaretleri sırasında gösterdikleri şımarıklıkları ve aşırılıkları kabul ettiler.

Sosyal medyada yaptıkları gösterişli paylaşımlar ve iş dünyasındaki başarılarıyla tanınan Dilan Polat ve Engin Polat çifti, MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) tarafından başlatılan incelemenin ardından tüm mal varlıklarına el konulmasıyla gündemdeydi. Çift, uzun bir sessizlik döneminin ardından Instagram hesaplarından yaptıkları ortak açıklamada şu ifadeleri kullandılar:

"Zamanın bu vaktinde tüm vatandaşlarımız gibi bizler de hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Bizlerde de her kulda olabileceği gibi beşeri hatalar mevcuttur. Ticaretimizi sürdürürken toplum önünde çeşitli insani ve dünyevi nedenlerden kaynaklı bir takım etik ve edebe ilişkin aşırılıklarımız, şımarıklıklarımız, gösterişlerimiz olmuştur. Bunlardan dolayı öncelikle Allah huzurunda mahcubiyetimiz, sizler karşısında da düşüncesizliklerimiz ve nezaketsizliklerimiz olmuştur."

Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı

Açıklamanın devamında çift, bu özeleştiri sonrası kamuoyu önünde milletten özür dilemenin gerekliliğini anladıklarını ve gösterişten uzak bir yaşam tarzı benimseyeceklerini ifade ettiler.

Polat çifti, hakkındaki mali soruşturma ve mal varlıklarına el konulma olayının hala devam ettiğini ve kendileri hakkında MASAK raporunda vergi sorumluluğu dışında başka bir suçlama olmadığını belirttiler.

Açıklamanın sonunda çift, hukuki sürecin sonuçlanmasını beklerken, aleyhlerindeki iddiaları çürüteceklerini ve sosyal medya linçine uğradıklarını ifade ettiler.