Açıköğretim Fakültesi'nin internet üzerinden yapılan sınavlarında kopya çekildiği iddiaları gündemdedir. Bu iddialar, özellikle akıllı telefonlarda kullanılan sohbet uygulamalarında yer alan sohbet gruplarında sınav sorularının cevaplarının belli bir ücret karşılığında paylaşıldığı şeklinde ortaya çıkmıştır. Bu gruplara kolaylıkla katılım sağlanabilmekte ve sınav sorularının cevapları için 200 TL gibi bir ücret talep ediliyor.
 

Akıllı telefonlarda kullanılan sohbet uygulamalarındaki 300 bin üyesi bulunan sohbet gruplarında belli bir ücret karşılığında sınav sorularının cevapları paylaşılıyor.

Üniversite, bölüm ve derslerin sohbet gruplarına kolaylıkla katılım sağlandığı dikkat çekerken sınav sorularının cevapları için ise 200 TL ücret isteniyor.

AÖF İNCELEME BAŞLATTI

Açıköğretim dahil olmak üzere pek çok üniversitenin sınavında kopya çekildiği öne sürülüyor.

Anadolu Üniversitesi yönetimi kopya iddialarıyla ilgili inceleme başlattı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Ekonominin Düzelmesi İçin Adalet ve Hukuk Şart Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Ekonominin Düzelmesi İçin Adalet ve Hukuk Şart

ONLİNE KOPYA NASIL ENGELLENİR?

MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan, konuya ilişkin çözüm önerilerini değerlendirdi.

Özcan, online kopyanın engellenmesine ilişkin çift kamera çözümünde bulurken "Kopya çekemeyecek sorular sorabilirsiniz. Proje yaptırabilirsiniz." dedi.

Öte yandan Özcan, öğrencilerin yaşayarak öğrenmesini sağlayacak ortamları yarattıklarını dile getirdi.

NTV