Yeni eğitim öğretim dönemi başladı. Açılan okullar ile beraber çocuklar için hastalıklar ve salgın rahatsızlıkların dönemi de başlamış oldu. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Seçkin özellikle rinovirüs salgınına dikkat çekti. Çocukların yılda ortalalama 3-4 kez geçirdiğini hatta yuvada olan çocukların her ay bu salgını geçiebiliyor. Evde yapılabilecek çok basit şeyler var. Çocuğun burnunu açık tutmak gerekir, sık sık tuzlu suyla yıkamak, yatılan odanın havasını nemlendirmek ve her türlü nezle ve öksürük durumunda yatağın başucu 45 derecelik eğime getirilmelidir. İster çocuk ister yetişkin olsun bu şekilde yatmaları öneriliyor, bu şekilde nefes almak daha rahat oluyor. Bu virüs alerjiyi de tetiklediği için alerji ilaçları da veriyoruz. Çocukta astım gibi bir durum varsa astım ilaçlarını da hemen veriyoruz; küçük çocuklarda yüzde 40 oranında sinüzit veya otit için antibiyotik kullanmamız da gerekebiliyor"

Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama

Rinovirüs hakkında bilgiler paylaşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Seçkin; "Rinovirüs en sık rastlanan soğuk algınlığı, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonudur. Genellikle üst solunum yolu enfeksiyonuna, orta kulak iltihabı (otit), sinüzit ve farenjite yol açmaktadır. Yetişkinlerde de görülüyor. Genelde hastalıklar sinema, alışveriş merkezi ya da doktor ofisinden kapılmaz. Buralarda daha kısa süreli temas yaşanır. Virüsün en sık kapıldığı yer okuldur. Virüsü okuldan alan çocuklar ailelerine de bulaştırır." dedi.

Dr. Seçkin, hastalığın yayılmaması için alınacak önlemlerle ilgili "Okulda sınıfta mümkün olduğunca pencereler açık olmalı. Çocukların açık havada vakit geçirmesi sağlanmalı. Çocukların teneffüslerde açık havada oyun oynamaları teşvik edilmeli. Çocuğa ellerini yüzünü sürmeden önce, yemeğe oturmadan önce, okuldan geldikten sonra el yıkaması gerektiği öğretilmelidir. Hapşırırken yüzünü eliyle kapatmak yerine dirsek çerisine hapşırması gerektiği söylenmelidir. Öteki türlü ellerini her yere sürüyor ve virüs de her yere bulaşmış oluyor" açıklamalarda bulundu.