Dünyanın En Sağlam Arabası Tesla Cybertruck Türkiye'ye Geliyor! İşte Fiyatı Dünyanın En Sağlam Arabası Tesla Cybertruck Türkiye'ye Geliyor! İşte Fiyatı

Milli Eğitim Bakanlığı, okul kantinlerindeki kiralama işlemlerine ilişkin yeni bir düzenleme yaparak sözleşme sürelerini en fazla 5 yıl olarak belirledi. Resmi Gazete'de yayımlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile getirilen düzenleme ile kantin kira bedelleri de TÜİK tarafından yayımlanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranında artırılacak.

Düzenleme kapsamında 1 yıldan uzun süreli kiralama sözleşmelerinde ilk yıl kira bedelinin ihale bedeli olarak belirleneceği vurgulanırken, ikinci ve izleyen yıllardaki kira bedellerinin TÜFE oranında artırılacağı belirtildi. Ancak, kira bedelinin belirlenmesinde önemli ölçüde farklılaşma olması durumunda, muhammen bedel yeniden belirlenecek ve sözleşme süresi içinde aynı usulle ihale edilerek yeni sözleşme düzenlenebilecek.

Ayrıca, sözleşme süresi biten ve yükümlülüklerini yerine getiren mevcut kantin işletmecileri talep etmeleri ve bu talebin okul-aile birlikleri tarafından uygun görülmesi halinde, kantinler aynı işletmeciye pazarlık usulü ile yeniden kiralanabilecek. Ancak bu kiralamalarda da sözleşme süresi 5 yılı geçmeyecek ve toplamda ilk sözleşme tarihinden itibaren 20 yılı aşmayacak.

Okul kantinleri ile ilgili kiralanacak yerlere dair düzenlemelerin bir örneği, okul müdürlükleri tarafından ilgili milli emlak birimine gönderilecek. Ayrıca, işletme hakkı verilen yerlerin kiralama dışında kullanımına izin verilmeyecek.

Diğer bir değişiklikle, Mesleki Eğitim Kanunu uyarınca iş yeri açma belgesine sahip olanlar, okul kantin kiralama ihalelerinde kantincilik alanında ustalık belgesine sahip olanlarla aynı önceliğe sahip olacak.