Meteoroloji'den 34 kente 'sarı' kodlu uyarı: Kış geri döndü Meteoroloji'den 34 kente 'sarı' kodlu uyarı: Kış geri döndü

Kahramanmaraş'ın Onikişubat  ilçesinde bulunan Mimar Sinan İlkokulu'nda 3 Ekim tarihinde oldukça üzücü bir olay yaşandı. Sınıf öğretmeni Ferhat Pakdil'in, okulun önünde bir öğrencinin anne ve babası tarafından darp edildi. Bu şiddet olayı, eğitim camiasında büyük bir endişe yarattı.

Ferhat Pakdil olayla ilgili şunları söyledi. “Şahısların çocuklarıyla yaşadığım olay çok basit bir olaydı. Bugüne kadar hiçbir öğrencimi darp etmedim. Konuyu rehberlik servisinde, diğer sınıf öğretmeni ve çocuğumuzla oturduk, konuştuk. Hallettiğimizi düşünüyordum. Benim aklıma hiç böyle bir şey gelmezdi. Okulun karşısında arabamı durdurdum, okula girecektim. Direkt üzerime saldırdılar. Şahısları ben tanımıyorum. Önce eşi tokat attı, elinden tutayım derken bu sırada diğeri devreye girdi. 4-5 kez yumruk attı. Ben sendeledim, yere düştüm. Elimi yüzüme attığımda kafamdan kan geliyordu. Olayla ilgili adli süreç başlatıldı. Çocuklardan yaklaşık 15-20 gün uzak kalacağım. Keşke olmasaydı."
Başından yaralanıp kolu kırılan öğretmen olayla ilgili adli süreç başlattığını da ilave etti.

Sendikalardan destek açıklaması

Ayrıca, sendikalardan ve eğitim camiasından da konuyla alakalı açıklama geldi. Memur Sen ve Eğitim-Bir Sen İl Başkanı Mehmet Çetin ile Türk Eğitim Sen Kahramanmaraş 1 Nolu Şube Başkanı Ziya Yenipınar olayı kınadılar ve Pakdil'e geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Güvenlik kamerası kayıtlarına  yansıyan görüntüler üzerine saldırganlara ait kimliklerin tespit çalışmaları başlatıldı. Bu olay, eğitim ortamının güvenliğine yönelik ciddi bir tehdidi ortaya koymakta. Eğitimcilerin, velilerin ve öğrencilerin bu tür olaylara karşı daha duyarlı olmaları gerekmektedir.
İşte kameralara yansıyan şiddet görüntüleri: