Feyza Altun'a Hapis Cezası! Pişmanlık Göstermediğini Söyleyince İndirim Uygulanmadı Feyza Altun'a Hapis Cezası! Pişmanlık Göstermediğini Söyleyince İndirim Uygulanmadı

Siyasette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesi dört gözle bekleniyor.

Görüşme 8 yıl aranın ardından bir ilk olacak. AK Parti ve CHP genel başkanları 2016 yılından sonra ilk kez görüşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel'in görüşmelerini sağlayacak adım, CHP Genel Başkanı'nın Erdoğan'a açtığı bayram tebriği telefonu olarak değerlendirildi.

Erdoğan ve Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104'üncü açılış yıl dönümü nedeniyle gerçekleşen 23 Nisan resepsiyonunda kısa süüreli birkonuşma yapmıştı. O konuşmalaırn ardından yeniden görüşme kararı verildi.

ANA MADDE YENİ ANAYASA

AK Parti Genel Merkezi'nde saat 16.00'da düzenlenecek görüşmede ana gündem maddesi yeni anayasa. Erdoğan, Irak dönüşü gazetecilere yapmış olduğu bilgilendirmede, "CHP'nin de değişime destek verecebileceği inancındayım" şeklinde konuşmuştu.

Özgür Özel'in görüşmek istediği konulardan birisi de anayasa haricinde, borçları nedeniyle sorun yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının yükselitlmesi olacak.

Diğer bir yandan belediyelerin merkezi yönetimden kabul bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları, ve atama bekleyen öğretmenler gündemindeki diğer konular arasında yer alacak.

Heyecanla beklenen görüşme öncesi eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda konuşan Özel, Erdoğan'la yapacağı görüşmeye yönelik görüş ve önerileri de dinledi.