Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, son dönemde öğretmene karşı artan şiddet olayları ile ilgili topluma açık çağrıda bulundu.

İşte o paylaşım:

TOPLUMA AÇIK ÇAĞRIMIZDIR!

Tüm velilerimiz ve ailelerimiz şu açık gerçeği artık görmelidir: Öğretmene verdiğiniz değer, aslında çocuklarınıza verdiğiniz kıymettir! Çocuklarınızın geleceğini şekillendiren, onların kişilik gelişimi ve karakter oluşumu sürecinde sizden daha etkin olan unsur ÖĞRETMENDİR. Öğretmeni değerli kılmadan, çocuklarımız için daha iyi bir gelecek ve daha iyi bir Türkiye inşa edemeyiz! Öğretmenlerimize yönelik şiddet ve çirkinliklere karşı toplum olarak DUR diyemezsek, hal ve gidişatımız geri dönülemez bir karanlığa sürüklenecektir.

İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu

Ailelerimiz şunu bilmelidir ki, öğretmenlerimize karşı sergilenen çirkinliklere ve vandallara karşı toplumsal müeyyide uygulamazsak, sadece öğretmeni değil, aslında çocuklarımızın geleceğini kaybediyoruz. Ailelerimiz, velilerimiz ve toplumumuz, bu vandalları sosyal hayatımızda tecrid edecek bir tutumu geliştirmelidir. Neredeyse her gün şahit olduğumuz pervasızlık ve cüretkarlık, ancak toplumsal bir duyarlılıkla engellenebilecektir.