Anadolu Üniversitesi, bir öğretim görevlisinin öğrenciye yönelik sözlü taciz iddialarıyla ilgili resmi bir basın açıklaması yaptı. Üniversite, söz konusu iddiaların basında yer almasının ardından konuya hızla müdahale ederek soruşturma başlattığını duyurdu.

Üniversitenin yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak

"Üniversitemizde görev yapan bir öğretim üyesinin, bir öğrenciye yönelik sözlü taciz iddiaları basında yer bulmuştur. Bu tür iddiaların ciddiyetle ele alındığının bilinciyle, ilgili şikayet tarafımıza ulaştıktan hemen sonra ivedilikle soruşturma başlatılmıştır. İlgili öğretim üyesi derhal açığa alınmıştır.

Öğretim üyesi hakkındaki soruşturma süreci, Üniversitemiz tarafından büyük bir titizlikle yürütülmektedir. Süreç boyunca, adil ve objektif bir yaklaşım benimseyerek, tarafların hakları gözetilmektedir. Üniversitemiz, böylesi ciddi iddialara karşı sıfır tolerans ilkesiyle hareket ederek, şeffaf bir biçimde soruşturmayı sürdürmektedir.

Üniversite yönetimi olarak, bu tür olayları en ciddi şekilde ele almakta ve yaşanan sürecin adil bir biçimde yönetilmesi için gerekli tedbirleri almaktayız. Kamuoyunu, üniversitemizin bu tür durumlara karşı duyarlı ve etkili bir şekilde mücadele etmeye devam edeceği konusunda temin ederiz.