Milyonlarca memur ve emeklisi için merakla beklenen ocak ayındaki maaş artışlarıyla ilgili detaylar netlik kazanıyor. Yapılacak zam, toplu sözleşme ve enflasyon verileri dikkate alınarak belirleniyor ve ocak ayında maaşlara yüzde 50'lik bir artışın yansıması bekleniyor.

4 aylık enflasyon rakamları temel alındığında yüzde 40,39'luk bir zam oranının kesinleştiği bildirildi. AYBÜ Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ocak ayında memur ve memur emeklilerine yüzde 15'lik bir artışın yanı sıra bir önceki aydan gelen enflasyon farkının da ekleneceği toplu sözleşme maddesi bulunuyor. Orta Vadeli Program ve Merkez Bankası'nın enflasyon hedeflemeleri göz önüne alındığında, yaklaşık olarak yüzde 50'ye yakın bir artış bekliyoruz." dedi.

En düşük memur maaşının ocak ayında ne kadar olacağı konusunda ise Zengin, "Eğer yüzde 50'lik bir artış gerçekleşirse, şu anda en düşük devlet memuru maaşı olan 22 bin 17 lira, 33 bin liraya yaklaşacak." şeklinde konuştu.

Öğrencilere devamsızlık affı açıklaması! Öğrencilere devamsızlık affı açıklaması!

Bu zam oranının memur emeklilerini de aynı şekilde etkileyeceği belirtiliyor. Detaylar, ocak ayı yaklaştıkça netlik kazanmaya devam edecek.