Sekizinci sınıf ve 12. Sınıf öğrencileri sınavlara hazırlanarak, okullarına zaman zaman devamsızlık yaparken, bunun affı olup olmadığı öğrenci ve velilerin gündeminde yer alırken, bazı özel nedenlerle okula gidemeyen, devamsızlık yapan öğrenciler, “Devamsızlık affı var mı?, Devamsızlık affı olursa eğer, hangi sınıflar için geçerli olacak?”  sorularının cevaplarını araştırmaya devam ederken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından bu konu ile ilgili açıklama geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katılmış olduğu toplantıda, sınıf tekrarı ve devamsızlık konusunda asla taviz vermeyeceklerini dile getirdi.

Devamsızlığa af yok!


Sınıf tekrarı ve devamsızlık affıyla ilgili aldıkları kararla alakalı, kamuoyuna açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde yapılan toplantıda, kamuoyunun görüş ve önerilene sunulan yeni müfredat taslağına ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili alınan ve alınması gereken tedbirler hakkında açıklama yaparak,

Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi? Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi?


YKS ve LGS ile sınavlarda çıkacak tüm soruların Milli Eğitim Bakanlığında yer alan müfredattaki kazanımlardan oluştuğuna dikkat çekti. Öğrenci ve velilerin bu yönde bilgilendirilmesi gerektiğinin dile getiren Bakan Tekin, eğitim öğretim yılı doğrultusunda alınan kararlar kapsamında, sınıf tekrarı ve devamsızlık affıyla ilgili aldıkları karar konusunda asla taviz vermeyeceklerini açıkladı.