Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 115 gündem maddesi arasında yer alan su ücreti indirimi talebi oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Büyükkılıç, geçtiğimiz ay suyun metreküp fiyatının sabitlendiğini hatırlatarak, bu yeni indirim kararının enflasyonla mücadeleye katkıda bulunacağını dile getirdi.

Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin

Kamuoyu Beklentisi ve Belediyenin Adımları

Başkan Büyükkılıç, elektrik ve doğal gazda uygulanan sübvansiyon desteğine atıfta bulunarak, "Sabitlemeyle 600 milyon lira gitti, şimdi de yüzde 20 indirim yapalım diyoruz. Enflasyonla mücadeleye destek olalım," dedi. Açıklamasında, belediyenin 500 milyon TL'lik bir fedakarlıkta bulunduğunu ve bu süreçte yapılan yatırımlar ile kendi kendine yeten kurumlar haline gelme hedefine dikkat çekti.

İndirim Detayları ve Etkileri

1 Şubat'tan itibaren geçerli olacak indirim kararı, 2024 yılının sonuna kadar uygulanacak. Bu indirimle birlikte Kayseri, 30 büyükşehir içerisinde su fiyatı sıralamasında 15. sıradan 22. sıraya gerileyecek ve suyun metreküp fiyatı 17,48 TL'ye düşecek. Başkan Büyükkılıç, bu indirimin Kayseri halkının yatırım beklentilerini de göz ardı etmediklerini ve şehrin altyapı projelerine olan katkılarına devam edeceklerini belirtti.