Uşak ilinde ekmek fiyatlarına yılbaşından bu yana üçüncü kez zam yapıldı. Son zammın ardından 7,5 TL'den satılan 250 gram ağırlığındaki ekmek, 230 grama düşürülerek 8 TL'ye satılmaya başlandı. Bu gelişme, Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamul İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Zafer Kurnaz tarafından açıklandı.

Artan maliyetlerin dayanılmaz bir seviyeye ulaştığını ifade eden Kurnaz, ekmeğin kilosunu 30 TL'den 35 TL'ye yükselttiklerini belirtti. Ayrıca, 7,5 TL'den satılan 100 gram simidin 10 TL olması için teklif sunduklarını ve onay beklediklerini de sözlerine ekledi.

Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı

Uşak ilinde 2023 yılına girilirken, 5 TL'den satılan 230 gram ağırlığındaki ekmek, 14 Mayıs seçimlerinin hemen ardından yüzde 50 oranında bir zamla 250 gram olarak 7,5 TL'den satılmaya başlanmıştı.

Zamlar hakkında konuşan Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamul İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Zafer Kurnaz, ülke genelinde artan maliyetlere dikkat çekti. Normal ekmeklik unun 50 kiloluk çuvalının 550 TL'den 640 TL'ye yükseldiğini, sarı unun çuvalının ise 680 TL olduğunu ifade etti. Benzinin litre fiyatının 35.96 TL ve mazotun litre fiyatının 40.51 TL olduğunu belirten Kurnaz, bu nedenle ekmeğin kilosuna 5 TL zam yaptıklarını söyledi.

Kurnaz, aynı zamanda 7,5 TL'den satılan 100 gram simit için 10 TL tekliflerini komisyona sunduklarını ve diğer unlu mamullerde de fiyat artışı taleplerinde bulunduklarını ifade etti. Valilik Komisyonunun kararını beklediklerini sözlerine ekledi.