Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğüne Öncü Keçeli atandı. Keçeli'den önce Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü görevini Tanju Bilgiç yürütüyordu. Tanju Bilgiç, 13 Eylül 2023 tarihinde Türkiye'nin Rusya Büyükelçiliği görevine atanmıştı. Boşalan koltuğu bugün itibariyle Öncü Keçeli devraldı.

Öncü Keçeli Kimdir?

1978 Ankara doğumlu Öncü Keçeli, Dışişleri Bakanlığındaki meslek hayatına 2005'te başladı. Dışişleri Bakanlığında göreve başlamadan önce basın mensubu ve akademisyen olarak çalışan Keçeli, lisans eğitimini ODTÜ Siyaset Bilimi Bölümü'nde, yüksek lisansını ise University of Kent at Canterbury'de uluslararası ilişkiler alanında tamamladı ve Bilkent Üniversitesi'nde siyaset bilimi doktorası yaptı.

Keçeli, Türkiye'nin Washington ve Bakü Büyükelçiliklerinde çalıştıktan sonra, Birleşmiş Milletler Nezdinde Daimi Temsilciliğinde, Daimi Temsilci Yardımcısı olarak görev yaptı.

Mehmet Şimşek: Enflasyon Mayıs Ayında Zirve Yapacak, Ardından Hızla Düşecek Mehmet Şimşek: Enflasyon Mayıs Ayında Zirve Yapacak, Ardından Hızla Düşecek

Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğüne atanmadan önce Bakan Özel Müşavirliğinde Elçi-Genel Müdür Yardımcılığı yapıyordu.

Ankara'da Bakan Özel Müşavirliği, Müsteşar Özel Müşavirliği, Müsteşar İkili Siyasi İlişkiler Yardımcılığı ve Orta Doğu Genel Müdür Yardımcılığı birimlerinde farklı görevlerde bulunmuştu.