Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerine yönelik operasyonlar neticesinde son bir haftada Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 60 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bu rakam, 1 Ocak 2024'ten bu yana Irak'ın kuzeyinde 184, Suriye'nin kuzeyinde ise 274 teröristin etkisiz hale getirildiği toplam 458'e ulaştı.

Aktürk, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 17 Şubat'ta bir üs bölgesine sızma girişiminde bulunulduğunu ve çıkan çatışmada 11 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Bu çatışmada hayatını kaybeden Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay'a rahmet diledi.

Arama tarama faaliyetlerinde, çeşitli silahlar, tanksavar silahı, mühimmat ve el bombaları ele geçirildi. Pençe-Kilit Harekatı'nda bugüne kadar 824 teröristin etkisiz hale getirildiğini, toplamda 1896 silah ve 796 bin 153 mühimmatın ele geçirildiğini belirtti. Ayrıca 2 bin 605 mayın ve el yapımı patlayıcının tespit edilerek imha edildiğini ve 862 mağara ve sığınağın kullanılamaz hale getirildiğini aktardı.

Aktürk, Suriye'de istikrarın sağlanması ve Suriyelilerin güvenli bir şekilde geri dönüşleri için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Sınırlardan yasa dışı geçişleri engelleme konusunda da bilgi veren Aktürk, son bir haftada 5'i terör örgütü mensubu 201 kişinin yakalandığını ve 3 bin 94 kişinin hududu geçemeden engellendiğini açıkladı. Böylelikle, 1 Ocak'tan bugüne kadar sınırdan yasa dışı geçmeye çalışanların sayısının 1347'ye, hududu geçemeden engellenen kişi sayısının ise 27 bin 631'e yükseldiğini belirtti.

Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama

Aktürk, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılarak birçok ikili görüşme gerçekleştirdiğini ifade etti. Güler'in toplantıda Türkiye'nin savunma ve caydırıcılık yapısının güçlendirilmesi, Karadeniz'deki dengenin korunması gibi konularda görüşlerini aktardığını ve diğer meseleler hakkında değerlendirmelerde bulunduğunu paylaştı.