Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) "Garson" kod adlı mahrem sorumlunun şifrelenmiş SD kartlarını 6 yıl süren titiz çalışmalar sonucunda çözerek, FETÖ'nün 16 yıllık emniyet içerisindeki mahrem yapısını deşifre ettiği ortaya çıktı. Bu çözümle beraber, bugüne kadar FETÖ ile herhangi bir işlem yapmamış yaklaşık 3 bin kripto emniyet personelinin de kimlikleri tespit edildi.

MİT'in "Garson" kod adlı gizli tanıktan elde ettiği AES 256 bit ile şifrelenmiş veriler, süper hızlı işlemcilere sahip bilgisayarlar kullanılarak çözüldü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'na sunuldu. KOM Başkanlığı, MİT'in şifreyi kırdığı 57 bin belgeyi incelemeye aldı ve sonuç olarak bugüne kadar FETÖ ile bağlantısı olmayan yaklaşık 3 bin kripto emniyet personelinin kimlikleri tespit edildi.

Bu kişilerle ilgili yapılan araştırmalar sonucunda yakın zamanda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na fezleke sunulması bekleniyor.

Ayrıca, MİT'in KOM'a teslim ettiği şifresi çözülmüş dokümanlarda, FETÖ'nün 7 Şubat, 17-25 Aralık, 15 Temmuz Darbe girişimi gibi birçok kritik olayda görev almış 4 bin 672 mahrem sorumlunun kimlikleri daha önce açığa çıkarılmıştı. Ancak yeni çalışmalar sonucunda 4 bin 121 mahrem sorumlunun daha ortaya çıktığı ve bunların 3 bin 400'ünün örgütün emniyetteki kadın emniyet müdürleri, amirleri ve polis memurlarından sorumlu mahrem abla olduğu belirlendi.

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Ayrıca, mahrem ablaların hangi polis memurları veya müdürlerine ve eşlerine sorumlu oldukları tespit edilerek Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ilgili birimlerine iletildi.

Son olarak, bu yeni tespit edilen mahrem sorumlulardan bir kısmının FETÖ ile iltisaklı olduğu ve daha önce Bylock benzeri soruşturmalarda adlarının geçtiği belirlendi ve bu bilgiler de emniyet birimlerine iletildi. Toplamda yaklaşık 8 bin 900 kişilik mahrem sorumlardan çoğunun bugüne kadar emniyet içerisinde mahrem sorumlusu olup olmadığının bilinmediği belirtiliyor.