Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarla son bir haftada 25 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtirken, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar Irak'ın kuzeyinde 193, Suriye'nin kuzeyinde ise 290 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Üs bölgelerinde ve hudutlarda zorlu koşullarda görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelesinin, tek bir terörist kalmayıncaya kadar süreceğini vurgulayan Aktürk, FETÖ ile mücadelenin de kararlılıkla sürdürüleceğini dile getirdi.

Aktürk, Suriye'de istikrarın sağlanması ve Suriyelilerin güvenli bir ortama dönüşleri için çalışmaların devam ettiğini de ifade etti.

Sınırlardan yasa dışı geçiş girişimlerine karşı alınan önlemler hakkında bilgi veren Aktürk, son bir haftada yakalanan ve engellenen kişi sayılarını paylaştı.

Aktürk, Türkiye'nin milli meselelerine ve dost ülkelerin haklı davalarına destek verme çabalarının devam ettiğini vurguladı.

İsrail'in saldırılarına dikkat çeken Aktürk, bölgesel ve küresel barış için Gazze'de koşulsuz ve kalıcı bir ateşkesin önemini vurguladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin harbe hazırlığının ulusal ve uluslararası eğitim ve tatbikatlarla desteklendiğini belirten Aktürk, yerli savunma sanayisi ürünlerinin katkısıyla etkinliğin arttığını ifade etti.

Instagram özelliği WhatsApp’a geliyor Instagram özelliği WhatsApp’a geliyor

F-16 Blok-70 Viper savaş uçağı tedarik süreci hakkında bilgi veren Aktürk, önemli savunma projeleri ve başarılar hakkında da bilgi verdi. F-16 ile ilgili açıklamasında; "Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda, 40 adet yeni F-16 Blok-70'in tedariki, mevcut 79 adet F-16'nın ise modernize edilmesi ile bunlara ait mühimmat, malzeme ve teçhizatı içeren talebimize ilişkin ABD tarafından gönderilen 'Taslak Teklif ve Kabul Mektupları' Bakanlığımıza ulaşmıştır. İlgili birimlerimiz gerekli inceleme ve değerlendirmelere başlamıştır." İfadelerini kullandı.