Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kayseri'de gerçekleştirilen "Hacı Şükrü Baktır Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu" açılış programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, eğitimin ailenin katkısıyla daha başarılı hale geleceğini belirterek, ebeveynlere "eğitim sisteminin bir parçası olun" çağrısı yaptı.

Tekin, eğitimde başarının yalnızca okullarla sınırlı olmadığını, ailelerin de önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, "Eğitimin aslında başladığı yer, olgunlaştığı yer ve nihayete erdiği yer ailedir. Dolayısıyla ben diyorum ki aileler, anne babalar, ebeveynler hep beraber eğitim sistemimizin bir parçası olmak durumundayız." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Ayrıca, eğitimde başarının sadece akademik çalışmalara bağlı olmadığını belirten Bakan Tekin, ailenin çocukların eğitim sürecinde daha etkin rol alması gerektiğini dile getirdi. "Hep beraber kendi çocuklarımıza anne olalım, kardeşlerimize abi olalım." diyerek eğitim sisteminin toplumsal bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Bakan Tekin, açılışta proje okulların önemine de değinerek, Türkiye genelinde yaygınlaşması ve yeni dönemde farklı boyutlar kazanması planlanan proje okulu kavramının Anadolu'da artık yaygınlaştığını belirtti. Eğitimde yapılan yatırımların ve hayırseverlik projelerinin önemine vurgu yaparak, okul yaptıran hayırsever aile ve Melikgazi Belediyesine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bakan Tekin ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, protokol ve öğrencilerle birlikte açılış kurdelesini kesti. Törenin ardından Bakanlar, Kayseri Ticaret Odası ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.