MHP olarak kırmızı çizgilerinin olduğunu vurgulayan Mevlüt Karakaya, Millet İttifakı'nın belirli kişilere ve kesimlere cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, bakanlık koltuğu dağıtmasını at pazarlığı benzetti.

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Mevcut sistemde koalisyon olmadığını söyleyen Karakaya, sisteme koalisyonu dejenere etmeye çalıştıklarını şu sözlerle açıkladı

“MHP olarak Cumhur İttifakı’nın adayının yaptığı bu çalışmalarla ilgili öteden beri herhangi bir sınırlamamız olmadı. Cumhurbaşkanımız bir Cumhurbaşkanı adayı olarak dilediği temaslarla bulunabilir. MHP olarak kırmızı çizgilerimiz vardır, Cumhurbaşkanımızın kırmızı çizgileri de MHP ile uyumlu gitmektedir. Herhangi bir sorun yoktur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yeni bir sistemdir, bu konuda teamülleri gelişiyor. Millet İttifakı'nın tarafın cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, bakanlığın dağıtılması, sisteme yönelik oluşacak teamüllere zarar verecek hamlelerdir. Bu bizim ülkemizi geleceğe taşıyacak, Türk dünyası iddiasını gerçekleşecek bir yönetim sistemidir. Bunu tamamen at pazarlığına dönüştürdüler. Sabah erken kalkan bakanlık ister hale geldi, yüzde 1 oyu olanlar bakanlıklarla yönetime dahil olacağım dedi. Sistem içinde koalisyon yok, koalisyonla sistemi dejenere etmeye çalışıyorlar. Türk milleti bunun farkına vardı.”

SİNAN OĞAN'IN OYLARI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda aldığı 5,17 oy oranı ile dikkatleri üzerine çeken Sinan Oğan, ikinci tur yarışında Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğini açıkladı.

Oğan'ın desteğini konuk olduğu programda değerlendiren MHP'li Mevlüt Karakaya, Oğan'ın oylarının Cumhur İttifakı'na geleceğini söyledi:

“Bireyler ya iki partiye oy atmak istemediği için 3’üncü partiye oy attı ya da kendi isteği ile oy attı. Ancak bunun üzerinden pazarlık yapmak Türk siyaseti açısından iyi değil. ATA İttifakı’ndan 2 milyon 800 bin kişinin sandığa gitmeyeceğini düşünüyorum. Sinan Oğan’a oy verenler Cumhur İttifakına oy verir, diğerleri ise sandığa gitmez. Sinan Oğan’ın şartları Cumhur İttifakı’nın başından beri sahip çıktığı hususlar”