Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), asgari ücretin belirleneceği bu haftada, büyük şehirlerde yaşayan asgari ücretlilere destek sağlanması amacıyla bir öneride bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, TBMM Genel Kurulu'nda 2024 yılı bütçe görüşmelerinin son gününde partisinin adına yaptığı konuşmada, asgari ücretle ilgili çeşitli önerilerde bulundu.

Kalaycı, asgari ücretin açlık sınırının üzerine çıkarılması ve büyük şehirlerde yaşayan asgari ücretlilere ulaşım desteği verilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, emeklilerin, memurların ve asgari ücretlilerin alım gücünün enflasyon karşısında korunması için ocak ayında maaşlarda artış yapılmasını talep etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi

Önerisinin devamında, belirli gelir seviyesine erişene kadar ailelere "asgari gelir desteği" verilmesi, ev kadınlarına prim desteğiyle birlikte emeklilik hakkı tanınması, birinci dereceye gelen memurlara 3600 ek gösterge verilmesi ve Bağ-Kur'luların prim gün sayısının 7200'e düşürülmesi gibi çeşitli sosyal destekleri içeren çalışmaları desteklediklerini belirtti.

Mustafa Kalaycı, konuşmasının sonunda, "Elbette yaparsa Cumhur İttifakı yapar" ifadeleriyle, önerilerinin hükümet tarafından değerlendirilmesi ve hayata geçirilmesi konusunda olumlu bir beklenti içinde olduklarını vurguladı.