İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya'da gerçekleştirilen "Kafes-24 Operasyonu" ile ünlü "Çukur Çetesi"nin çökertildiğini ve çete üyelerinin 11 milyar liralık mal varlığına el konulduğunu açıkladı. Operasyon, organize suç örgütünün geniş kapsamlı faaliyetlerini ortaya çıkardı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, operasyonun başarılı bir şekilde tamamlandığını ve örgüt elebaşı Bayram Dinçer dahil 43 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti. Ayrıca, Çukur Çetesi'nin mali sıkıntı yaşayan bireylere faizle para verdiği, ödeyemeyenleri baskıyla intihara sürüklediği, tefecilik, dolandırıcılık ve yağma suçlarından gelir elde ettiği tespit edildi.

MASAK raporları doğrultusunda, çetenin bugüne kadar işlediği suçlardan elde ettiği 11 milyar TL değerindeki mal varlıklarına el konulduğunu açıklayan Bakan Yerlikaya, bu mal varlıklarının banka hesapları, taşınmazlar, lüks araçlar ve 81 şirketi içerdiğini belirtti.

Operasyon kapsamında ele geçirilen malzemeler arasında 3 tabanca, 15 av tüfeği, 85 tapu, 680 senet, 380 çek, 18 bin 500 araç satışı sözleşmesi, 800 vekaletname, 80 banka cüzdanı, 60 kredi kartı, 2 kripto para soğuk cüzdan, 80 para transferi içeren ajanda, 66 cep telefonu, 36 bin dolar ve 80 bin TL ile çok sayıda altın ve pırlanta içeren ziynet eşyası bulunuyor.

Okul bahçesinde bıçaklı kavga: 2 öğrenci yaralandı Okul bahçesinde bıçaklı kavga: 2 öğrenci yaralandı

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren yetkililere tebriklerini ileterek, "Milletimizin duaları sizinle, hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz" dedi.